суботу, 30 червня 2018 р.



19 червня 2018 року в Міністерстві освіти і науки України відбулася конференція за результатами пілотування Нового Держстандарту початкової освіти і програм з іноземних мов.
З привітанням до присутніх звернулись міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, заступники міністра освіти і науки України Павло Хобзей, Оксана Коваленко.
В роботі конференції брали участь Саймон Вільямс –Аташе з питань культури посольства Великої Британії в Україні, директор Британської ради в Україні;  Сюзанна Бекер-заступник  директора Гете інститут в Україні, керівник мовного відділу; Анн Дюрюфле -радник з питань культури та співробітництва, директор Французького Інституту в Україні; директори інститутів післядипломної педагогічної освіти, методисти з іноземних мов; директори шкіл, заступники директорів шкіл; вчителі іноземної мови пілотних шкіл-агенти змін.
Від Запорізької області  були присутні: методист закладу післядипломної педагогічної освіти Халемендик Надія Павлівна; від м. Бердянська –заступник директора з НВР Бердянської гімназії №3 «Сузір’я»  Чижиковська Людмила Юріївна, вчитель англійської мови Дузенко Наталя Василівна. Саме  гімназія №3  в м. Бердянську працює за пілотним проектом Нової української школи.
З презентацією результатів пілотування Нового Стандарту початкової освіти і Програм з іноземних мов виступили майстер-тренери, підготовлені Британською радою в Україні. Вони акцентували увагу на тому, що послідовні та інформативні тренінги дали свій результат. Кожен вчитель мав унікальну можливість зайняти місце учня та на собі випробувати різні форми організації навчальної діяльності. Це дало змогу критично оцінити свої методи викладання та підготуватись до роботах  в умовах НУШ.
Разом солідарно ми зробимо реформу освіти в Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар